2022-2023

21 januari 2023 enkel kampioenschap


12 leden hadden zich ingeschreven voor het jaarlijkse enkel kampioenschap, waarvaan er uiteindelijk maar 10 de eindmeet haalden.


We hanteerden het voorgift +1 extra punt systeem om de lager geklasseerden een grotere kans te geven.

Alexandre haalde het in een spannende finale van Ghislain Hermans met 3-1

cijfers en is voor de tweede opeenvolgende keer clubkampioen. Proficiat!



En naar jaarlijkse traditie mochten we genieten van de overheerlijke hutsepot van Freddy en Godelieve!!


23 maart 2023 dubbel kampioenschap


Zes ploegen tekenden present , in de hoop de felbegeerde dubbelkampioenschapsbeker in de wacht te slepen.

De zes hoogstgeklasseerde spelers werden geloot met de zes laagstgeklasseerde zodat er geen té sterke teams waren. 

De zes teams waren:

Het niveau bleek iets te hoog voor Michael, en Greg kon jammer genoeg de schade niet beperken.

Johan en Bruno wonnen 2 matchen, J-P en Kim, Staf en Karel en Albert en Ghislain wonnen elk 3 wedstrijden, maar de grote winnaars waren Jens en Robby met 4 overwinningen. Hun namen zullen gegraveerd en toegevoegd worden op de wisselbeker.

Proficiat!

Robby en Jens

Provinciale kampioenschappen 2023


4 spelers van Tijl zijn pre-geselecteerd om deel te nemen aan de provinciale kampioenschappen te Schelle, Antwerpen.

De geselecteerden zijn kersvers dubbelkampioen Jens, Jean-Philippe, Staf en Johan.

Op latere datum wordt bekendgemaakt wie effectief mag deelnemen op zondag 7 mei.

Update: 3 spelers van onze club mogen de provincie vertegenwoordigen tijdens de provinciale kampioenschappen.

Jens is geselecteerd bij de U17, Jean-Philippe bij de NG's en Johan bij de E's. Alvast succes aan allen!


Tijl bestaat reeds 50 jaar! 


Om dit op gepaste wijze te vieren nodigt het bestuur van Tijl graag zijn leden én ex-leden uit voor een gezellig samenzijn. Een hapje en een drankje worden aangeboden door de club. Graag plannen we deze receptie in op woensdag 14 juni vanaf 20:00.


Graag voor 17 april laten weten indien je aanwezig kan zijn. tijlttc@gmail.com

Algemene vergadering 2023


Donderdag 20 april vond onze jaarlijkse vergadering plaats.

Johan en Greg waren opnieuw kandidaat voor de functie van voorzitter en secretaris. Onze penningmeester Eric stelde zich niet meer verkiesbaar voor zijn functie. We zouden hem dan ook graag van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet voor onze club en wensen hem het beste voor de toekomst.

Albert was kandidaat om Eric op te volgen, en werd gisteren dan ook unaniem verkozen voor de functie van schatbewaarder.

Greg en Johan werden zoals verwacht eveneens herverkozen.

Onze voorzitter vice kampioen club kampioenschap TTC Humbeek

Op vrijdag 28 april vond het clubkampioenschap bij onze zusterclub TTC Humbeek plaats. 13 spelers, waarvan zes actief bij onze club, namen het tegen elkaar op in twee poules van 4 en een poule van 5, met voorgift. Johan (E0) moest uiteindelijk het onderspit delven tegen Nicolas (C6) in de finale. Proficiat aan alle deelnemers!

Gezelligheid troef op ons jaarlijks eetfestijn 29 april 2023


Ons jaarlijks eetfestijn was ook dit jaar een schot in de roos. Na Hotel Abbey van vorig jaar hadden we gekozen voor Brasserie De Kwakkel in Koningslo.

Met z'n 19 schoven we gezellig de beentjes onder de tafel om te genieten van een superlekker driegangenmenu. De Brasserie werd zelfs voor de gelegenheid enkel voor ons gereserveerd. Tiffany en haar man, die net de fiere ouders geworden waren van zoontje Eden, stelden alles in het werk om het iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.

We werden eerst getrakteerd op een glaasje Cava, vergezeld van een aspergesoepje en een gegratineerde Sint Jakobsschelp als amuse-bouche.

Het voorgerecht was aperges met zalm, rundscarpaccio of een slaatje van ganzelever.

Als hoofdschotel konden we kiezen tussen een Chateaubriand met sla en frietjes en keuze tussen drie sausjes, of kabeljauw met een spinazie dressing en puree. De overgrote meerderheid koos voor het eerste. En als dessert een lekker ijstaartje met nog een drankje naar keuze.

De commentaren achteraf waren lovend, en Albert stelde meteen voor om ons etentje van volgend jaar opnieuw daar te laten doorgaan.

TTC Tijl aanwezig op de provinciale kampioenschappen

Op zondag 7 mei vonden de provinciale kampioenschappen plaats in zaal Scherpenstein te Schelle, Antwerpen.

Dit evenement was de seizoensafsluiter van het huidig competitiejaar en eraan deelnemen kon enkel op uitnodiging door Sporta Vlaanderen.

4 spelers van Tijl werden gepreselecteerd, waarvan er uiteindelijk 3 daadwerkelijk mochten deelnemen.

Jens kwam uit bij de U17, Jean-Phillipe bij de NG's en Johan in de E-reeks. Ze namen het op tegen 4 andere spelers uit de 4 andere Vlaamse provincies.

Voor Jens en JP waren de tegenstanders een maatje te sterk, want een overwinning op hun conto schrijven zat er jammer genoeg niet in. Ze konden elk 1 setje in de wacht slepen.

Johan, die iets meer ervaring heeft met tornooien, kwam niet verder dan de 1/4 finales.

Hopelijk meer geluk de volgende keer!


Kampioenenviering 2022-2023 bij TTC Tijl


Naar jaarlijkse traditie organiseerde Sporta de beker uitreiking voor een 40-tal genomineerden die uitblonken tijdens de reguliere competitie, de Sportabeker, beker Heylenbosch, de provinciale en federale toernooien en de individuele prestaties.

Onze Albert zorgde ervoor dat de dorstigen gelaafd werden, en sponsor Yami bereidde 3 schotels met elk 50 mini sandwiches voor de hongerigen.

Igor Bagare was de gastheer van dienst, en Johan, Guy, Bavo en Paul zorgden ervoor dat de overhandiging van de bekers feilloos verliep.

Onze dank gaat uit naar alle aanwezigen, alsook de vrijwilligers equipe van Tijl voor de opstelling en afbraak van de zaal, en de bediening van drank en broodjes.

Sporta Vlaams-Brabant heeft reeds een optie op onze zaal genomen voor de uitreiking van volgend jaar!

TTC Tijl bestaat een halve eeuw!


Op 26 juni 1973 werd onze vereniging boven het doopvont gehouden en dat moest uiteraard gevierd worden.

Na wat ge-informeer links en wat gegoogle rechts kwamen we te weten dat de Gemeente Grimbergen wel wat in petto heeft voor clubs die hun 25 of 50-jarig bestaan vieren. We dienden onze aanvraag in en een paar weken later werd die positief onthaald op het schepencollege. We kregen drank ter onzer beschikking en een bescheiden bedrag dat vanzelfsprekend goed besteed zal worden. We zouden eveneens het bezoek krijgen van de schepen van sport die het beste van zichzelf zou geven aan de hand van een speech.

Er werd een uitnodiging verstuurd naar de oud leden van Tijl en de andere clubs.

Op de avond zelf konden we met verbazing vaststellen dat niet enkel de schepen van sport Jelle De Wilde aanwezig zou zijn, maar eveneens de burgemeester en nog twee andere schepenen.

Voorts ontvingen we een rist oud leden van de club, onze sponsors  en delegaties van andere clubs uit Brussel, Mollem, Ternat en Lembeek.

Een welgemeende dank u aan alle aanwezigen, en in het bijzonder de huidige leden van Tijl die voor toastjes, borrelnootjes en drank zorgden om er een onvergetelijke avond van te maken.